Camperonderhoud

Camperonderhoud

Vakantie vieren met een camper is echt anders dan met een tent, vouwwagen, boot of caravan. Het gemak van onderweg zijn, met toch doorlopend al het mogelijke comfort om je heen. Autobedrijf van der Meulen is al vele jaren gespecialiseerd in camperonderhoud. Indien u veilig de weg op wilt, is het aan te raden uw camper goed te laten onderhouden. 

APK

Hoe staat het met de APK van de camper? De APK geeft aan of de camper volgens de Nederlandse regelgeving op de weg mag verschijnen. Een APK is geldig voor een periode van één jaar. De datum waarop de camper (ouder dan drie jaar) gekeurd moet worden staat op het keuringsbewijs. Let op: de datum mag niet overschreden zijn. De camper mag maximaal twee maanden voor het aflopen van de keuringsgeldigheid ter keuring aangeboden worden. Voor een camper die niet goedgekeurd wordt moeten extra onkosten gemaakt worden om hem weer rijklaar te krijgen.

Motorisering

Niet elke camper heeft dezelfde motorisering. Met name in het verleden werden er nog wel eens campers geleverd met een wat beperkter motorvermogen. Met name in combinatie met een automatische transmissie is het verstandig een wat krachtige motor te nemen zodat u ook in bergachtig gebied vlot boven weet te geraken. Welke motorisering u minimaal moet hebben is erg afhankelijk van het model en type camper, maar wij adviseren u graag.

Tevens verzorgen wij het tunen van de motor zodat u altijd genoeg vermogen en trekkracht heeft, en dat uw camper zuiniger wordt!  Vraag gerust naar uw mogelijkheden.

Werkzaamheden waarvoor u bij ons terecht kunt zijn:

· APK
· Vervangen Distributieriem
· Schade
· Onderhoud van de motor
- Airco service
- Monteren en balanceren camperbanden
- Tunen van de motor

Onderhoud uw camper minimaal 1x per jaar om veilig op reis te kunnen gaan. Tijdens uw jaarlijkse onderhoud kunt u ook gelijk extra werkzaamheden uit laten voeren. Hieronder hebben wij wat suggesties voor u op een rijtje gezet die niet alleen uw veiligheid ten goede komen, maar ook de levensduur van uw camper.

- Aircosysteem laten reinigen/vacuümmeren en opnieuw vullen
- Kitnaden en randen controleren op scheuren en uitdroging
- Controle leeftijd en conditie van uw camperbanden
- Wij zorgen ervoor dat dit altijd banden zijn met extra draagvermogen!

Bel vrijblijvend en vraag naar uw mogelijkheden!